Εταιρεία & Υπηρεσίες

Ποιοι Είμαστε

Η API Αντιπροσωπείες Οίκων Εξωτερικού δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στο χώρο των εισαγωγών-εξαγωγών στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με εξειδίκευση στην εισαγωγή αξεσουάρ αυτοκινήτων από διεθνούς φήμης Οίκους του εξωτερικού.

Είμαστε Εμπορικοί Αντιπρόσωποι και αναλαμβάνουμε την προώθηση των προϊόντων των Οίκων του Εξωτερικού, με τους οποίους συνεργαζόμαστε, κλείνοντας παραγγελίες που εκτελούνται κατευθείαν στο όνομα και για λογαριασμό των ελληνικών και κυπριακών εταιρειών/πελατών μας.

Υπηρεσίες μας

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε αφορούν στη μεσολάβηση μεταξύ των εταιρειών του Εξωτερικού και των πελατών μας σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να συνδράμουμε στην ανάπτυξη των αναγκαίων δραστηριοτήτων μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης.

Η API αποτελεί παράγοντα ζωτικής σημασίας και δρα ως προσωπικός σύμβουλος του αντιπροσωπευόμενου εργοστασίου, αλλά ταυτοχρόνως και των εισαγωγέων/πελατών της. Αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες για την εξυπηρέτηση των πελατών της χρησιμοποιώντας ορθολογιστικές μεθόδους, σύγχρονες τεχνολογίες και ακαταπόνητη εργασία ώστε να επιτυγχάνεται με τον αποδοτικότερο τρόπο το έργο της διαμεσολάβησης με τους οίκους του εξωτερικού.

Εμπειρία μας

Η 40ετής εμπορική εμπειρία μας σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση και την αγάπη του αντικειμένου, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουμε μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και των εταιρειών που αντιπροσωπεύουμε στο εξωτερικό.

Στόχος μας
 η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας, η διασφάλιση των καλύτερων δυνατών τιμών και η γρηγορότερη παράδοση των εμπορευμάτων.
Επιδίωξή μας είναι να είμαστε κυρίως Συνεργάτες των οίκων του εξωτερικού που αντιπροσωπεύουμε αλλά και των ελληνικών εισαγωγικών επιχειρήσεων/πελατών μας.
Ερευνούμε τις νέες παγκόσμιες τάσεις στους τομείς των αξεσουάρ αυτοκινήτων, του εξοπλισμού μεταφοράς αποσκευών και εξοπλισμού αθλητικών δραστηριοτήτων, προσφέροντάς σας τις γνώσεις μας στην επιλογή των πιο αξιόλογων προϊόντων.

Ιστορία μας

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1980 από τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο Αντώνιο Πιπίνη. Η εργατικότητα, η αγάπη, η διορατικότητα, ο ζήλος και το μεράκι του για το αντικείμενο εργασιών της επιχείρησης, έχτισαν τις βάσεις για την ανάπτυξη των εργασιών της API Αντιπροσωπείες Οίκων Εξωτερικού και το χτίσιμο μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης, τόσο με τους πελάτες της εντός της ελληνικής και κυπριακής επικράτειας, όσο και με τις εταιρείες του εξωτερικού παγκοσμίως.

Από το 2018 τα ηνία της επιχείρησης ανέλαβε η κόρη του ιδρυτή της επιχείρησης, Γεωργία Πιπίνη, η οποία είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών από το ίδιο Πανεπιστήμιο. 

Διετέλεσε στέλεχος μεγάλων τραπεζικών Οργανισμών στον ελλαδικό χώρο για περισσότερα από 15 έτη, στον τομέα χορηγήσεων επαγγελματικών δανείων, καθώς και στις πωλήσεις επενδυτικών προϊόντων και στην παροχή επενδυτικών συμβουλών σε θεσμικούς πελάτες. Επίσης, διετέλεσε στέλεχος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Τμήμα Έρευνας και Ανάλυσης.

Μέλος